
En hörnsten inom den indiska kokkonsten. Tandoori kyckling är en rätt där kycklingen marineras i härlig tandoorikrydda och yoghurt. Servera med Naanbröd och ris.
Ingredienser:
- 1 påse tandoori-krydda (jag brukar använda Santa Marias blandning)
- 1 dl yoghurt (naturell)
- Lite smör
- Grillpinnar
- Naanbröd
Till raitan:
- 2 1/2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 dl hackad mynta, färsk
- 1 vitlöksklyfta
- 1/3 gurka, eko
- 1 msk honung, eko
- Peppar & salt
- Lite vatten
- Ris efter eget tycke.
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Blanda tandoorikryddan med yoghurten.
- Ta kycklingen och dela i bitar, marinera sedan med yoghurten i minst 20 minuter, jag låter den gärna ligga ett par timmar om det finns tid. Ju längre desto bättre!
- Ta grillpinnarna och trä genom kycklingbitarna.
- Tillaga kycklingen i ungefär 10 minuter eller tills kycklingen är helt genomlagad. Viktigt att det inte är något rått kött kvar!
- Koka riset enligt anvisningar.
Raita:
- Riv gurkan med ett rivjärn.
- Blanda ihop ingredienserna i en skål, tillsätt salt & peppar och smaka av.
- Tunna ut raitan med lite vatten efter tycke och smak.
Servera med nybakat naanbröd och förbered dig på en smaksensation!
Med vänliga hälsningar,
Ayaan Chadha