
Ingredienser:
- 1 ägg
- 1dl naturell yoghurt
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk jäst, torr
- 2 dl mjölk, mellan
- 8,5 dl vetemjöl
- 1/2 dl sesamfrön
Gör så här:
- Vispa ägg, yoghurt, salt, bakpulver, jäst, socker och olja i en stor skål.
- Ta mjölken och värm till 45 grader (använd digitaltermometer) och börja med att blanda ner 1/2 dl av mjölken i skålen med resten av ingredienserna.
- Blanda försiktigt ner 8 1/2 dl mjöl samtidigt som resterande av mjölken. Blanda ner en liten mängd i taget med en visp och undvik klumpar.
- Arbeta ihop innehållet i skålen till en klumpfri deg som inte klibbar. Tillsätt ev. lite extra mjöl vid behov.
- Tag lite olja och pensla över degen, täck den sedan med en handduk och låt jäsa i ungefär 2:30 h.
- Smörj två ugnsplåtar och sätt din ugn på högsta värmen.
- Ta degen och knåda den noga i 2 minuter. Lägg upp degen på plåtarna och dela i ett jämnt antal bitar, för mig brukar det bli ungefär 12 st.
- Strö över sesamfröna över dina degbitar och spraya på lite vatten.
- Grädda en plåt åt gången, 3 minuter på första sidan och ungefär 1 1/2 minut på andra.
- Klart!
Hoppas det smakar!
Med vänlig hälsning,
Ayaan Chadha