Varför indiskt?

I indisk matlagning används en stor mängd kryddor av olika anledningar. Ibland för att de är kopplade till god smak och ibland härstammar de ur Ayurvedans läkekonst. Oavsett ursprung så älskar jag alla kryddor och skall här nedanför försöka förklara lite fördelar med några av dem;

Chili – Innehåller kapcaicin som är en populär ingrediens i många tillskott för fettförbränning. Eftersom kapcaicin gör så att man svettas sägs det att det är bra för att bränna fett. Dessutom ger det den härliga starka smaken i många indiska rätter.

Kanel – Sägs kunna hjälpa till med bl.a. matsmältning och bidra till att hålla en jämn blodsockernivå. Också fantastiskt gott!

Ingefära – Bevisat antiinflammatoriskt och kan hjälpa till mot illamående. Sägs också kunna boosta immunsystemet vid t.ex. en förkylning.

Med vänlig hälsning,
Ayaan Chadha